Cupa Memoriala “Ionel Barbu” Editia I din 28 – 29 Septembrie Tancabesti 2013


In data de 24 Mai 2013 Ziarul Ring anunta ca :Ionut Barbu - in spital 26 de ani Tancabesti 1

“Un tânăr veterinar luptă cu o formă rară de cancer. Operaţia în Germania, singura lui şansă!

Medicul veterinar Ionuţ Barbu a fost diagnosticat, cu doar două săptămâni înainte de a împlini 26 de ani, cu o formă foarte rară de cancer: 

tumoră desmoplastică cu celule mici rotunde (DSRCT).

În 2011, în întreaga lume, au existat doar 200 de persoane cu acest diagnostic. Medicii români i-au recomandat lui Ionuţ o clinică din Germania care se ocupă de cercetarea şi tratarea acestui tip de tumoră.

Tratamentul şi operaţia la clinica din Germania se ridică la 150000 de euro, sumă de care familia tânărului medic nu dispune.

Pentru că Ionuţ suferă de o formă agresivă de cancer ce evoluează foarte repede şi pentru a-şi salva viaţa se află într-o cursă contra cronometru şi are nevoie de ajutorul nostru, al tuturor.”

In incheierea articolului, Ziarul Ring Tv.ro a prezentat conturile bancare in care se pot depune ajutoare pentru operatia lui Ionut.


Si “ASOCIATIA UMANITARA IMPREUNA . INFO” in 24 Mai 2013, a prezentat cazul lui Ionut, si a deschis campania de intrajutorare pentru strangerea de fonduri pentru operatia in Germania:

” Singura sansa pe care o are Ionel Barbu de a se trata este la o clinica specializata din Germania (Clinica de Oncologie si Hematologie) unde a fost acceptat deja si este asteptat sa ajunga urgent insa costurile tratamentului se ridica la aproximativ 150.000 euro, bani de care nu dispune.

In acest moment se afla sub ingrijirea doamnei doctor specialist in oncologie Adelina Emilia Croitoru la Spitalul Fundeni.

Nume: IONEL BARBU
Varsta: 26 ani
DIAGNOSTIC: tumora desmoplastica(cancer) cu celule mici rotunde (DSRCT) / forma agresiva care evolueaza galopant 200 cazuri inregistrate la nivel mondial.

Trenul a sosit, a tras la peron. Încotro doresti sa mearga? Spre care dintre visurile tale? Si cine doresti sa fie pasageri? (Octavian Paler)

El, Ionel Barbu, are nevoie ca fiecare dintre noi sa devenim pasageri in trenul vietii sale.

Pentru ca azi, in el, coexista viata si moartea, victoria si infrangerea, increderea si deznadejdea, frumusetea fortei si expresia grotesca a neputintei.

Pentru ca el vrea ca trenul vietii sale sa continue drumul spre viitor.

Ionel s-a nascut pe 9 Mai 1987, a absolvit liceul Victor Babes si Facultatea de Medicina Veterinara din Bucuresti. Un tanar cu preocupari ca toti ceilalti, ii plac baschetul , marea , pescuitul, iar prietena lui Bianca ii este alaturi inca din perioada liceului.

In luna Februarie a contactat o raceala iar in urma controlului s-au depistat niste formatiuni tumorale la nivelul abdomenului.

Ulterior a fost indrumat catre clinici de specialitate oncologice, rezultatul analizelor amanuntite venind la mijlocul lunii Mai cu diagnosticul “TUMORA DESMOPLASTICA CU CELULE MICI ROTUNDE” – D.S.R.C.T.

Aceasta este o forma rara de cancer, cu o evolutie galopanta, fiind cunoscute doar 200 de cazuri in intreaga lume. Tratamentul terapeutic este complex si implica radioterapie, chimioterapie si transplant cu celule stem.

Acest tratament se poate face doar in cinci clinici specializate, dintre care doua in Germania. Costul unui asemenea tratament, este intre 150.000 -200.000 Euro.

Dosarul medical a fost transmis catre cele doua clinici din Germania si a fost acceptat, respectiv programat pentru tratament la clinica “Barmherzige Brüder Regensburg”.


Familia, Bianca – prietena lui Ionel, prietenii si cunoscutii, ASOCIATIA UMANITARA IMPREUNA.INFO”, Ziarul Ring, Teatrul Pub “In Culise”, si multi altii au facut o campanie furibunda pentru strangerea fondurilor necesare, atat in publicatii, pe stadionul Arena Nationala, la teatru, pe site-uri , pe Facebook , pentru ca Ionel sa poata fi operat in Germania:


Ionel a ajuns astfel in Germania . Preiau aici insa mesajul de pe site-ul barbuionel.ro :

“Dragi prieteni trebuie sa stiti ca Ionut, nu mai este printre noi.

Tragicul eveniment s-a intamplat Vineri 12.07.2013 in jurul orei 12:00 la clinica din Regensburg, unde Ionut se afla in tratament.

Pe scurt sirul evenimentelor :

Ionut a ajuns la clinica din Germania, s-au facut din nou analize si evaluari si s-a stabilit strategia de tratament.

Aceasta a debutat cu o buna serie de citostatice in luna iunie la clinica. In cursul acestui tratament Ionut , ca si orice pacient caruia i se administreaza citostatice, a avut reactiile specifice si starea lui a fost proasta.

A urmat o pauza in care si-a mai revenit , ramanand in Germania fara sa mai fie internat. Urma sa inceapa o noua serie de citostatice pe data de 05.07.2013 .

Intre timp, imunitatea lui fiind foarte scazuta, a contractat o infectie . Doctorii nu au vrut sa inceapa tratamentul pana la rezolvarea infectiei. .

Ionut, simtindu-se mai bine , ii revenise si pofta de mancare. A insistat sa inceapa citostaticele si din acel moment a inceput calvarul.

In cateva zile starea lui s-a inrautatit grav, nu mai era constient iar Vineri la ora 12:00 a decedat.

Suntem toti prieteni lui bulversati, mai ales ca ultimele vesti primate erau cele in care aflam ca Ionut se simte mai bine.

Si noi si voi , cei care cititi aceste randuri, am incercat , chiar si numai cu gandul , sa ii oferim o sansa la viata.

Soarta a hotarat altfel !

O viata tanara s-a curmat inexplicabil. Suntem alaturi de familie , incercam sa ne imbarbatam unii pe altii pentru ca Ionut, era ca oricare dintre noi, energic, atat cu pofta de viata , planuri si vise …. !

Si in luna Iulie s-a stins !

Dumnezeu sa il odihneasca !

Cei care vor s a il insoteasca pe ultimul drum sunt asteptati Sambata, ora 13:30 aprox. , la cimitirul Pantelimon 2 din Bucuresti.”


28 – 29 Septembrie – Lacul Tancabesti 2 – Ilfov

Prietenii au hotarat sa organizeze o Cupa la pescuit in memoria lui Ionel.

Pe Terasa Complexului Tancabesti, sambata 28 septembrie au sosit cu totii de dimineata si la o cafea s-a desfasurat Festivitatea de deschidere a Cupei Memoriale “Ionel Barbu” Editia I si tragerea la sorti a standurilor de pescuit unde avea sa mearga fiecare:

Au avut banner, tricouri imprimate cu numele lui Ionel Barbu, si desigur echipament si toate cele necesare pescuitului si camparii pe intreg malul opus Restaurantului Two Lakes Two Brothers Tancabesti, pe Lacul Tancabesti 2, de sambata 28 pana duminica 29 septembrie:

Duminica, de la pranz, cu totii au sosit pe Terasa Complexului, s-a servit masa si s-au decernat premiile (trofeele, cupele) si diplome castigatorilor acestei editii I a Cupei Memoriale “Ionel Barbu”.

Un gest frumos al prietenilor si cunoscutilor care sa aminteasca de un prieten care s-a stins prematur dintre noi, Ionel Barbu.

Suntem si noi cu sufletul alaturi de familia indurerata si Dumnezeu sa-l odihneasca.


 

Leave a Reply