Daniel Ghitun – 48 de ore pe Pilhan 14/15 Octombrie 2013


Prietenul Daniel Ghitun din Botosani a ajuns in seara de 12 spre 13 octombrie 2013, pe la orele 23.00 – 24.00 la Tancabesti.

Am baut o cafea in biroul office si pe la 2.30 in dimineata zilei de 13 octombrie, era aruncata prima lanseta pe standul Pilhan.

Pana la 3.30, adica intr-o ora, Daniel a pus pe salteaua de receptie : doi crapi unul de 10 kg si altul de 8 kg, un somotei si in plus, …. ceva imens a retezat firul dupa un drill furibund de cateva secunde de la intepare !!!!

In timp ce Daniel era in drill cu unul din crapi de mai sus, amandoi am crezut ca pestele de la lanseta in drill a luat firul urmatoarei lansete care a barait un minut intreg aproape (!!!)… cand am realizat amandoi ca pestele in drill nu avea treaba cu cealalta lanseta era tarziu… Am intepat dar … pestele fugise !!!! 

Dimineata si la pranz,  Vlad Parfene a fost la dansul in stand si a fotografiat cateva din capturile care au tras cat a stat pe standul Pilhan! De asemenea, Daniel mi-a oferit si fotografiile domniei sale de pe telefonul său cu capturile din prima zi :

Seara, pe standul Pilhan , Maya Parfene a probat sa vada cum se doarme in patul de pescuit al lui Daniel Ghitun, s-a indragostit de pop-up-urile roz si …. si nu le-a gustat (deocamdata) !!

Dupa aproape 30 de ore, Daniel a avut capturi (25-30 de bucati) cu greutatile cuprinse intre 8 si 15 kg, dupa-amiza cautand formule sa “loveasca” si ceva “dulapi”. Spre pranz a plouat torential in rafale si apoi, desi norii nu au plecat, vremea a devenit ideala.

Spre seara au mai venit cativa crapi, insa “dulapii” se pare ca au simtit ca apa se duce tare la vale (apa este astazi la un minus 40 de cm fata de cota normala, si scade in continuare pentru navoditul de toamna – iarna), si au ales sa se retraga de la plaur .

In seara zilei de 15 octombrie, Daniel a inceput sa-si stranga echipamentul pe la ora 24. Lansetele ramanand ultimele de strans, la una dintre  dansele, ultimul crap al acestei partide – care a dorit sa isi ia astfel “la revedere” de la Daniel, a tras si a stat la cateva fotografii facute cu telefonul mobil.

Sositi in biroul office, am baut o cafea, si ne-am luat ramas bun dupa – probabil mai mult ca sigur – ultima partida de pescuit a domniei sale pe lacul Tancabesti 1 in anul de gratie 2013.

Drum bun Daniel Ghitun, sa ne auzim cu bine si sa ne revedem sanatosi!

Noapte buna Tancabesti! Noapte buna Romania!

16 Octombrie ora 2.48, 2013.


Leave a Reply