FAQ

Frequently Asked Questions

Am creat aceasta lista cu intrebarile cel mai des auzite de mine si va fi o lista pe care sper sa o completez cu ajutorul Dv. pentru a veni in sprijinul unui numar cat mai mare de pescari care pescuiesc la Tancabesti, si nu numai :

1  – Cine poate pescui pe lacul din spate Tancabesti 1 ?

R:   - Pe pista de competitii Tancabesti 1, cand nu se desfasoara una din competitiile anuntate in Calendarul Competitional pe anul in curs, oricine, orice pescar din tara  sau din strainatate, abonat sau nu, poate pescui pe Tancabesti 1, dar trebuie sa indeplineasca obligatoriu urmatoarele :

    – cine este deja abonat, trebuie sa stie raspunsul la multe din intrebarile de pe aceasta pagina, si poate veni cu sugestii si propuneri noi .

    – ca pescar (de crap sau rapitor care nu a mai pescuit pe Tancabesti 1, – sau chiar daca a pescuit pe Tancabesti 2 – lacul din fata ) trebuie :

            1) sa aibe obligatoriu echipament de crap complet in ceea ce priveste :

                        a) saltea foarte mare de primire crap ( minim 1m x 1m) ,

                        b) minciog de crap mare ( cu deschidere mare ) ecologic ( ochiuri mici) ,

                        c) saci mari de crap ecologici, minim 3 bucati,

                        d) spray sau dozator-emulsie substante omologate ca antiseptic pentru pesti , cu care se da pe ranile provocate de intepaturile de ac de la lanseta si deasemeni pe eventualele rani pe care pestele le poate prezenta pe corp;

                        e) respecta Regula obligatorie “Catch & Release All”  pe lacul Tancabesti 1 – nu se retine nici o cantitate la nici o specie de nici o dimensiune pe acest lac.

            2) obligatoriu sa fie recomandat de un pescar abonat al Tancabestiului sau pescar care deja pescuieste pe Tancabesti 1 ( aceasta se poate realiza si telefonic, luand legatura cu Vlad Parfene – 0766.428.026) sau sa fie un pescar cu merite recunoscute in ceea ce priveste Fair Play-ul si Catch & Release-ul in pescuitul sportiv ,  lucru evidentiat in media de specialitate.

2  – Eliberez pestele desigur, direct din ac , nici nu il scot din apa. De ce am nevoie de saltea, minciog, saci, spray ?

R   – Regulile de mai sus – obligatorii, sunt si raman absolut obligatorii in orice situatie pentru oricine: saltea foarte mare, minciog mare, 3 saci mari si spray antiseptic. Un pescar care pune o astfel de intrebare nu are respect pentru crap – acesta , peste 5 kg este foarte greu de eliberat din ac, nu mai vorbim ca uzual vin pe orice tip de nada (dedicata sau nu) capturi intre 10 si 20 de kg, care daca se scot cu minciog neadecvat – raneste pestele: ii sar solzii sau i se despica aripioarele sau coada, daca se pune pestele direct pe mal acesta se zbate si ranile sunt deosebit de grave si pe iarba si pe pamant, nu mai spunem de piatra  etc, daca nu se da cu spray antiseptic, ranile de ac pot evolua si pot duce la moartea pestelui, iar in ceea ce priveste sacii, acestia sunt pentru tinut capturile un timp limitat in apa, neexistand pescar care sa nu doreasca sedinta foto care sa ateste rezultatele obtinute pe o astfel de pista de pescuit – de fapt tinta pentru care pescarii vin la Tancabesti, sau sunt situatii care necesita pana la sosirea administratiei anuntate telefonic pentru a vedea pestele si a-l fotografia pentru ca cele mai mari capturi pe Tancabesti 1 beneficiaza anual de premii consistente in Gala decernarii premiilor Best of Tancabesti.

 3  – De ce trebuie sa ma recomande cineva ?

R  – Un pescar abonat sau doar pescar care este abilitat sa pescuiasca pe Tancabesti 1 respecta  crapul, regulile administratiei si cele de Fair PLay si Catch & Release, a demonstrat asta prin tinuta verticala in timp si care, atunci cand isi pune obrazul pentru un alt pescar o va face in cunostiinta de cauza si s-a asigurat ca cel care va beneficia de recomandarea sa, va respecta ca si el aceste reguli, in caz contrar se poate ajunge ca cel care face recomandarea sa suporte in comun eventualele neregularitati pe care le face cel recomandat, nefiind exclusa nici varianta anularii abonamentelor sau a interdictiei totale de a mai pescui pe Tancabesti si deasemeni intrarea pe Lista Neagra prin care administratorii de la marea majoritate a lacurilor din tara se informeaza prin parteneriat reciproc asupra clientilor care aduc sau creaza prejudicii prevazute si sanctionate in Regulamentul Cadru al pescuitului sportiv de performanta.

4  – Am auzit de la cineva / mi-a zis mie X-lescu ca la Tancabesti poti veni numai cu recomandare de la mari smecheri sau oameni sus pusi .

R  – Nu este adevarat, pentru a fi pescar si/sau abonat al lacului Tancabesti 1 este suficient cuvantul oricarui pescar sau abonat al lacului Tancabesti 1 care il recomanda si garanteaza pentru acesta si ca regulile de la prima intrebare sa fie respectate si taxa zilnica sau a abonamentului sa fie achitata.

 5  – Vreau sa fac gratar la iarba verde, si aici sunt reguli ?

R  – Un gratar cu picioarele mai mici de 30 de cm va arde iarba care se intretine foarte greu si va ramane mult timp arsa, iar acest lucru este de neacceptat. Deci atentie, se poate face gratar dar numai pe marginea drumului, pe piatra sau si pe iarba dar cu picioare peste 30 de cm la gratar, sau se solicita de la administratie si se aduce gratar specializat la standul pescarului .

 6  – De ce trebuie sa plateasca taxa de agrement prietenii mei sau cei cu care vin ?

R  – Abonatii pot veni gratuit cu un insotitor din familie – sot / sotie/ copil , in rest aceasta taxa de agrement este achitata pentru ca pescarii sa aibe cele mai bune conditii de curatenie si zona verde ingrijita permanent, si face parte direct din Regulamentul de Pescuit pe lacul Tancabesti 1 si 2.

 7  – Am un cort rosu cu galben si putin lila la usa si sunt instalat pe standul x , care e problema ?

R – este recomandat ca fiecare pescar sa aibe echipamentul de pescuit in armonie cu culorile naturale, insa acest lucru este destul de rar pe Tancabesti 1, dar se mai intampla.  A se evita acest lucru pentru ca a intra in marea familie de pescari sportivi aceste amanunte va sunt o carte de vizita pentru Dv in primul rand si care de la sute de metri, inainte de toate, va poate diferentia clasa in care va aflati : amatorism sau profesionalism, intre un “hei rup” la iarba verde sau un pescar cu respect pentru el insusi si natura. Cine nu se respecta pe el nu va putea sa ne respecte nici pe noi sa nu mai vorbesc despre peste sau regulament, dar aceasta nu este o regula desi experienta noastra  in domeniu ne spune ca este cam ca in descrierea de mai sus.

 8  – La ce bun sa imi iau senzori ? ( de ce toata lumea se uita ala bambinele mele ? )

R – Senzorii nu mai sunt demult un lux si sunt destule modele foarte ieftine chiar, in schimb ca si la intrebarea de la nr. 7, si bambinele reprezinta  o legatura cu amatorismul de care ar fi bine sa va debarasati. ( sunt cam 1-2 cazuri la 2 ani ).

9  – Apa a scazut , si a crescut cand pescuiam in data x  si nu am mai prins nimic, iar in data z a crescut si apoi a scazut cand eram la concursul y, ca sa castige x-lescu  las ca stiu eu ca se umbla la apa, scrie si pe net  !!!!

R – Lacul Tancabesti 1 este alimentat necontrolat de ape care vin de la bazinele din amonte si in functie de acest volum, stavilarul dintre Tancabesti 1 si Tancabesti 2 va echilibra nivelul apei din bazinul Tancabesti 1 iar deversorul de la DN unde apa se varsa in Snagov, echilibreaza nivelul apei pe Tancabesti 2. Aceste situatii sunt strans legate de ce vine din amonte ca si nivelul de precipitatii cazut, orice alte speculatii sunt de natura aiuristica, atata timp cat sistemul de pescuit este catch & release, iar Complexul este direct interesat ca pescarii sa obtina performante maxime, numai prin numarul si calitatea capturilor aduse la mal acestea sporesc faima si a pescarului dar si a lacului.

11  – Vreau sa pescuiesc pe lacul Tancabesti 1 catch & release doar cu o lanseta si o undita, trebuie sa platesc taxa intreaga?

R   – Taxa este aceeasi  pentru 1 (una) lanseta / undita sau pentru 4 (patru) lansete / unditi cumulat.

 12  – Sunt cu un insotitor/prieten care a platit taxa de agrement si da si el la la o undita sa se distreze iar eu pescuiesc la 3 lansete, deci avem 4 scule de pescuit amandoi, este vreo problema?

R   – Da , insotitorul/prietenul plateste taxa intreaga de pescuit fie ca da la o undita fie ca da la 4 (patru) lansete/undite cumulat, dar nu mai plateste taxa de agrement, lucru care se stabileste de la inceputul partidei de pescuit. Daca insotitorul/prietenul este observat ca pescuieste la o undita/lanseta, va plati taxa de pescuit intreaga. Acest lucru este stabilit in regulament si pescarul este instiintat de la inceput si se semneaza respectarea regulamentului, sau nu si pescarul paraseste zona de pescuit.

 13  – Pai la atatea reguli si atata strictete nu mai dau pe la voi si uite asa va pierdeti toti clientii …

R – Aveti desigur dreptul sa va alegeti partidele de pescuit pe orice locatie/lac de pescuit din tara sau strainatate. Clientii nostri stiu ca aceste reguli fac sa existe o ordine care respecta in primul rand pestele, natura, fac sa existe respectul intre pescari si pe lac, locatia noastra asigura siguranta, respect pentru frumos, pentru natura si pentru peste, curatenie si amenajari speciale pentru marea familie de pescari sportivi de performanta, si acestea sunt lucruri care de-a lungul timpului ne-au invatat sa nu facem rabat de la aceste reguli pentru ca tocmai pescarii sa beneficieze de maxim de confort si siguranta la pescuit, deci regulile si strictetea va apara in primul rand pe Dv, ca pescar , ca om , ca musafir la noi in casa.

 14  – De ce cand am venit la restaurant in parcare si am parcat paralel cu malul a trebuit sa fiu sculat de la masa sa mut masina perpendicular cand in toata parcarea nu erau decat 10 masini ? … mi se pare absurd asa ceva, plus de asta nu scrie nicaieri ca trebuie sa parchez perpendicular nici nu sunt dungi de parcare trasate , nici nu vad pe undeva vreun regulament care sa prevada acest lucru. Nu mai dau niciodata pe la voi !

R   -  Parcand paralel o masina obisnuita ocupa aproape 3 locuri de parcare, o masina mai mare gen Jeep sa spunem, poate ocupa 4 locuri de parcare. In primul rand, atata timp cat intotdeauna sunt cel putin 2, 5 sau 10 masini parcate perpendicular in parcarea cu o capacitate de aproate 150 de locuri, dovediti clar o lipsa de respect atat pentru ceilalti clienti, cat si fata de Dv. parcand invers desi vedeti clar cum sunt parcate celelalte masini. In alta ordine de idei, Complexul Tancabesti organizeaza competitii de pescuit, sau evenimente de anvergura, la care in 10 minute pot veni fie din lacul din spate concurentii unei competitii la care se efectueaza o noua extragere de standuri si la orice competitie de orice nivel, sunt cel putin 100 de pescari cu masini, rulote, echipament care vin la festivitate in parcarea complexului , fie sunt nunti, botezuri, onomastici, evenimente (etc) si la 10 dimineata si la 18 sau 20 seara  iar capacitatea Complexului de peste 250 de persoane la masa poate aduce o avalansa de masini , iar organizarea parcarii este un necesar pentru a va feri de conflicte si discutii inutile cu alti clienti, adica totul este si pentru a va proteja si a va apara dreptul Dv . la relaxare si intr-o ambianta placuta, si de aceea va rugam sa respectati indicatiile colegului care se ocupa de organizarea parcarii. In curand, cand curtea si parcarea vor fi amenajate, vor exista delimitari clare ale locurilor de parcare . Pana atunci, modul de parcare este cel descris mai sus si este valabil pentru oricine si oricand si la orice ora, tocmai pe considerentele descrise. Va multumim, si nu ne suparam ca va deranjeaza aceste reguli care sunt unele de bun simt si dreptul de a va alege orice alta locatie pentru timpul Dv liber va apartine, dar la noi,  ca musafir si client va rugam sa respectati aceste reguli de la care nu facem rabat tocmai ca Dv sa va simtiti cat mai bine si fara incidente cu alti clienti.

 15  – De ce trebuie sa fiu controlat eu sau cei care vin in vizita la mine pe Lacul Tancabesti 1  unde pescuiesc, sa fie controlati la iesire in portbagaj sau in masini , ce , sunt infractor ? .. Nu am mai pomenit asa ceva !!!

R   – Daca sunteti abonat sau pescar care a primit acordul administratiei sa pescuiti pe Lacul Tancabesti 1, acest lucru va este sigur pus in vedere de la inceput si puteti sa acceptati sau nu acest lucru din start. Este o regula pe care de 2 ani am stabilit-o cu marea familie de pescari sportivi care frecventeaza Lacurile  Tancabesti 1 si 2, mai ales lacul din spate, si pentru a nu exista suspiciuni din partea nimanui ca se sustrage pestele din lac, s-a adoptat aceasta regula pentru toata lumea. Deci atat Dv. cat si persoanele care vin cu masina la Dv. pe lac sunt obligatoriu controlate la iesire, si acest lucru il aveti notat pe Regulamentul de pescuit pe care il semnati si cu care sunteti de acord sau nu din start. A va supara ulterior pe noi pentru acest lucru, va priveste doar pe Dv. Este o regula pe care toata lumea o respecta daca vrea sa pescuiasca pe Lacurile Tancabesti.

 15. Am pescuit pe Tancabesti 2 , nu am prins nimic… nici un ciok, sa nu mai zic ca am vazut eu un papuc rosu plin cu stuf, stiu eu ! – se da de mancare  la peste sa nu mai traga !!! – nu-i asa !???

R Eu unul m-am distrat copios de aceasta intrebare, dar ea exista pe un site de info balti de pescuit despre Tancabesti si de aceea aceasta intrebare va primi un raspuns detaliat :

          Raspunzand acestor speculatii puerile, ne-am dori sa dam stuf de mancare la peste insa efortul nu este justificat si ar insemna o picatura intr-un ocean, nu mai spun ca doar crapul chinezesc s-ar preta sa rontaie la stuf, (ma umfla rasul imaginandu-mi un ten sau un novac stand pe spate la umbra si rontaind vartos de un cocean cu tot cu frunze de trestie sau de stuf )  desi si acestia s-au scarbit la boiliesuri sau sa nu mai zic de multitudinea de probleme care se ivesc zilnic pe cei 107 ha ai lacurilor Tancabesti 1 si 2, incat ar trebui o armata de angajati numai asta sa faca si nu e cazul, dar lasam intrebarea aceasta pentru farmecul ei des intalnit mai ales pentru zona Tancabesti 2. Se da de mancare la peste doar tehnologic cu shrot de grau si floarea soarelui sau cu borhot de bere, sau amestecate si aceasta in primavara si in toamna si aceasta mancare este preponderent pentru populatia de peste fitofag, si lacul Tancabesti 2 este supus regulilor auxiliare de ferma piscicola privind pescuit industrial al crapului chinezesc ( fitofag ) . Atata vreme cat sunteti de acord cu cele 5-6 kg de peste retinut in cadrul taxei zilnice de pescuit pe Tancabesti 2, oare nu este o aberatie sa nu fim de acord sa pescuiti si sa aveti capturi pana va doare mana? Oare nu ne dorim sa fiti multumit cu cat mai multe capturi pe care oricum sunteti de acord sa le eliberati daca ati depasit cantitatea de peste ce poate fi retinuta si deasemeni Dv. multumit, sa aveti ce povesti acasa sau prietenilor despre o partida sau mai multe reusite la Tancabesti ?! Am mai avut discutia si cu pescari pe balta care nu au avut inspiratia sa dea la ce si cum trebuie si le-am demonstrat pe orice loc de pe balta ca se poate prinde peste si nu putin respectand reguli elementare de finete sau de nada. O sa ii rog sa confirme sau sa infirme ceea ce am spus ( ii voi contacta ) .

ps : Privind stuful si trestia care se mai recolteaza si sunt transportate cu papucul rosu :), pe Terasa Complexului Tancabesti de pe lac, festivitatile precum nuntile si botezurile solicita straie rustice pentru ornare interior sau la intrari, si in afara de aceasta peretii de la pontoane solicita si ei straie noi care se mai degradeaza.

15  – Am si eu o intrebare !

R  – Va asteptam cu orice intrebare in cadrul acestei rubrici de raspunsuri din partea administratiei Tancabesti. Va multumesc.

        mail : office@tancabesti.ro

One thought on “FAQ

  1. Pingback: Semnatura 1048 din Petitie on line - Tancabesti | Complexul Two Lakes Two Brothers Tâncăbești

Leave a Reply