Help for Children Editia a 5-a

Cazuri sociale comuna Peris 13 – 15 Iulie 2012,

Banner Help for Children-caz social Comuna Peris 13 -15 Iulie 2012


Detalii fotografii si clasamente :

1. Help for Children Peris Vineri 13 Iulie 2012

2. Help for Children Peris Sambata 14 Iulie 2012

3. Clasament intermediar Help for Children Peris Sambata 14 Iulie 2012 ora 10.00

4. Poze Help for Children Peris Sambata 14 Iulie 2012 ora 14.00

5. Clasament intermediar Help for Children Peris Sambata 14 Iulie 2012 ora 14.00

6. Jurnalul de Ilfov despre Help for Children Editia a 5-a 13 – 15 Iulie 2012

7. Poze Help for Children Peris Sambata 14 Iulie 2012 ora 20.00

8. Clasament provizoriu Help for Children Peris Sambata 14 Iulie 2012 ora 20.00

9. Poze Help for Children Peris Sambata noaptea ora 24.00

10. Poze Help for Children Peris Duminica 15 Iulie 2012 ora 7.00

11. Clasament Final Help for Children Peris – Duminica 15 Iulie 2012 ora 9.00

12. Festivitatea de premiere si Help for Children Editia a 5-a 15 Iulie 2012


Micro reportaj Help for Children Editia a 5-a:

Competitia a inceput de vineri de la ora 18.00, pescarii instalati in standuri, unii din timpul zilei de joi, ceilalti pe tot parcursul zilei de vineri dar si a celei de sambata, nu au lasat vreun dubiu asupra faptului ca au venit la o competitie cu un scop si rezultat clar: ajutorarea cazurilor pentru care s-a organizat competitia.

S-a nadit pot spune excesiv, cred ca nu a fost captura fie la sac fie direct din minciog – pestele abia prins –  care sa nu defece zeci, sute de grame de nada digerata.

De la inceput, standul Parcare, prin capitanul de echipa – Don Pepe, s-a instalat la conducere atat la cantitate/calitate pentru primii 5 crapi,  cat si la Captura, care printr-un crap romanesc de 18 kg si 470 de grame a ramas pana la sfarsitul competitiei captura acesteia.

De sambata insa, problemele nu au lipsit pe lac, plaurul mare de la Planet a inceput sa fie impins de vant in toate directiile in decurs de cateva ore, astfel ca echipele de pe standurile din zona - Dr. Bradu, Planet,  au putut doar sa faca vizite pe standuri la alti prieteni, pana standul lor se elibera de plaurul respectiv, chiar si Vaci 0 a fost afectat. Tot astfel, cativa plauri de dimensiuni mai mici, de cativa metri patrati, insa destul cat sa poata trage lansetele cu tot cu rod-pod-ul de pe mal, a facut ca si alte echipe ( Pontonul 2, La Nuci, Pontonul 4, chiar si Pilhan si Bradu unde personal cu dl. Raphael Postu fiecare in cate o barca, am remorcat rapid doi plauri mici cam cat o dubita care tocmai in timpul unui cantar la stand, amenintau sa ia lansetele la plimbare) sa piarda cateva ore din competitie pana cand acesti plauri au fost priponiti la mal.

In scurt timp, sa nu uitam ca au fost poate cele mai calde zile de pana acum (37 – 41 grade la umbra !!! )  si celelalte echipe au inceput sa aibe capturi din ce in ce mai mari astfel ca a fost o obisnuinta ca locurile la varf sa se schimbe cu fiecare cantar. S-au prins multi teni ( cteno ) si majoritatea la 12 si 15 sau peste 17 kg !!!, dar cum nu s-a punctat, au fost eliberati imediat.

Au fost si standuri unde echipele au dorit sa pescuiasca fara a li se lua in calcul capturile, sau pescari care nu au dorit sa puncteze pe foaie capturi sub o anumita greutate, destule echipe au facut un antrenament serios si teste de nada pentru competitiile ce urmeaza.

De sambata dupa-amiza, capturi tot mai mari au iesit preponderent pe standurile de la extremitatile lacului Tancabesti 1,  precum Dr. Bradu  sau Ponton 2 si Ponton 4, sau La Nuci, capturi cu greutati cuprinse intre 11 si 18,02 kg, capturi care daca nu au depasit in greutate pe cea de pe standul Parcare de 18,47 kg, in schimb clasamentul s-a modificat din doua in doua ore .

Pe Planet, daca echipa a pescuit eliberand tot fara a cantari, de sambata insa, cu venirea dlui Cornel Serbu in echipa, am cantarit cat pentru tot lacul !!

Intrat in obisnuinta competitiilor de crap pe Tancabesti 1, pe standul Ponton 4, dl. Iosif Vasile a luptat mai bine de o jumatate de ora cu un somn de dimensiuni apreciabile. In final somnul a retezat firul si unul din monstrii Tancabestiului a ratat o partida de fotografiere pe cinste.

A fost o competitie in care locurile la varf s-au decis in ultimile doua ore, si desi competitia s-a sfarsit duminica la ora 9 dimineata, am cantarit inca o ora dupa aeea multe echipe anuntand ca au capturi,  insa fara schimbari de clasament la varf.

La festivitatea de premiere, au luat cuvantul si tutorii prezenti pentru doua din cazurile sociale care, multumind – mai mult printre lacrimi –  familiei de pescari care au platit taxa competitiei sau care au donat sume de bani,  ne-au emotionat si pe noi cei prezenti – pescari, organizatori, prieteni - pe terasa la festivitate :

Dupa festivitatea de premiere de duminica, 15 Iulie 2012, banii au fost donati in baza unui contract de mecenat semnat in 3 exemplare de :

- reprezentantii pescarilor prin domnii Hamude Enizan si Denis Paffoni,

- de parintele copilului in cauza/tutore sau reprezentant al primariei Peris,

- de Ovidiu Parfene din partea Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti .

Persoanele care au fost trecute pe listele de donatii si care inca nu au dat efectiv sumele de bani anuntate, sunt rugate sa ii aduca sau sa ii trimita la Tancabesti pentru a-i dona pe toti catre persoanele din cazurile sociale pentru care s-a organizat aceasta a 5-a editie a competitiei Help for Children.


Cazurile sociale din Comuna Peris pentru care Complexul Two Lakes Two Brothers Tancabesti a organizat concursul de pescuit la crap pe lacul Tancabesti 1 in perioada 13 – 15 iulie 2012, Help for Children Editia a 5-a :

1. Alexandru Catalin Adrian , in varsta de 15 ani, diagnostic – parapareza spastica;

2. Macovei Delia, in varsta de 2 ani si 7 luni, diagnostic – tumora cerebrala maligna ( astrocitom difuz )

3. Florea Daniela, in varsta de 15 ani, diagnostic – paralizie totala;

4. Badea Laurentiu Stefan, in varsta de 12 ani – autism .


Multumim sponsorilor:

- Senzor

- Carping Club

- Carp Shop

- Meet Carp

- CPK

- Magic Baits

- Energofish

- Crapmania.ro

si in mod deosebit familiei de pescari de crap din tara si din strainatate si abonatilor Complexului Two Lakes Two Brothers Tancabesti.

One thought on “Help for Children Editia a 5-a

  1. Pingback: Help for Children Editia a 9-a din 13 - 15 Septembrie 2013 | Complexul Two Lakes Two Brothers ® Tâncăbești

Leave a Reply