Monstrii de la Tancabesti – varianta 2013!

Update  5 04 2013 ora 14.00 – Oficial : 65 kg!


Inca nu a inceput weekendul ca, asa cum am prezis inca de la postarea cu crapul lui  Mircea Popescu si Ionut Voicu (20 minus 5 Kg!), ca linistea dupa cele doua zile de ploaie a starnit furia capturilor pe Tancabesti.

Octav Buliga si Radu Iscru, au plecat de cu seara pe Tancabesti 1 cu barca, la razboi cu somnii de pe Lacul Tancabesti 1, pregatiti de fapte mari, entuziasti cu carul si plini de voie buna.

Octav Buliga – performer recunoscut pe lacurile de top din tara dar si din strainatate, un obisnuit al capturilor over 20 de la o varsta la care inca nu este necesar aparatul de ras, s-a declarat de anul acesta parca, un infocat al tuturor rapitoarelor de pe Tancabesti 1, fie somn, fie stiuca, dupa cum v-am relatat in luna martie, vezi Stiuci si somni cu zurgalai din 17 Martie 2013 .

Impreuna cu Radu cel Iscru, un tehnician complet dupa parerea mea si care si-a demonstrat in multe partide si competitii de pescuit nationale si internationale deosebitele calitati de pescar sportiv de performanta, si-au inceput de la lasarea serii propria lor poveste gen Batranul si Marea, pregatind barca pneumatica cu un motor electric, cativa carasi cumparati de Radu de la un pescar de pe o balta din alt sat, si cu cloncul, au pornit in aventura :

Monstrii de la Tancabesti – varianta 2013!

Nu a intarziat mult si, cand dadeau roata usor groapei de la Scaldatoare (pescarii care frecventeaza Lacul Tancabesti, stiu exact unde este… ) un sinistru a inhatat violent spre suprafata si a plecat glont cu toata montura – pluta, struna, si cu carasul din ac, strabatand peste 30 de metri intr-o fractiune de secunda, moment in care acul a pocnit sarind din gura unui monstru care disparu in adancuri ca o naluca.

Doar freamatul pestilor mici de la suprafata ce sagetau ingroziti in toate partile si valurile zbuciumului rapidei zvacniri mai lasa sa se inteleaga ca lupta incepuse deja

In paralel cu malul si la 70-80 de metri de acesta, in drum spre “in fata standului Corcodus” , cand linistea revenise la suprafata, un nou freamat, un tremur al stolurilor de puiet de la suprafata semnalau ceva de care trebuia ori sa tii seama ori sa te temi in noaptea ca smoala.

Brusc, un nou drill explodeaza in varga si parca plin de zile albe un alt monstru se elibereaza fara a putea fi vazut macar. Montura cedeaza si ai nostrii temerari pescari reiau atacul cu si mai mare ravna.

Parea ca noaptea avea sa treaca alba desi fara lanterna de cap puteai simti mediul ambiant doar cu lumina de la stele. De nicaieri, ca un lunetist, un nou atac, o noua captura a deschis un vulcan in linistea apelor din fata standului Corcodus.

Directia ? – Teava catre larg, cu valul in cap ca un submarin !

Sonor in noapte ? ! – Polizorul mulinetei rontaia in desfasurare tamburul asa cum stiu pescarii ca se aude acel sunet smucit – scurt – rapid ca la cursele de formula 1, secunda si zeci de metri!!

Varga se opinteste dar frana inca nu poate opri vaporul cu azimut largul spre Gorgane.

Radu este una cu lanseta inconvoiata si cu mana pe tambur dorind sa ii aduca linistea opririi.

Octav pregateste minciogul si cu camera video pe cap, incepe sa inregistreze.

Barca e deja remorca si dupa 5 minute, vapor si barca se apropie unul de altul.

Radu si Octav schimba intre ei lanseta cu randul ca macar al treilea sa oboseasca…

Monstrul apare intr-un final ca un submarin la suprafata si pronosticurile pleaca usor de la 20 de kg…

Cu apropierea, si lungimea evidenta a somnului, se sare de 25, …

Apoi de 30 …

Apoi de 40 de kg …

Apoi de …

… restul este poveste. 

 

Somnul este parcat la Dinamo si de dimineata vom cantari captura si vom reveni cu amanunte.

VP-ul : Somnmania de anul acesta – in fapt calificarile de la Tancabesti pentru World Catfish Classic 2013 – are multi sorti de izbanda sa fie un festival al somnului – de apa dulce nu de pat/dormit  [superemotions file="icon_lol.gif" title="Laughing Out Loud"]  (n.r.).

Ora 2.30 … Noapte buna Tancabesti -  noapte buna Romania!

Va urma !