No comment, d-le Jean Valvis. Deocamdată…

… din seria : La Tâncăbești, cand “lumea strâmbă” își trage apa la picioare! …

Episodul 4

Postat la: 15.03.2013 Jurnalul de Ilfov

de Eugen Dichiseanu

Scuze acelor cititori dacă lecturarea și înțelegerea acestui text vor fi îngreunate de farmecul exprimării în limba română a domnului Jean Valvis.

Întrevederea noastră a durat o oră, la sediul “Valvis Holding”, din București.

Am imprimat dialogul.Iată câteva fragmente.Nu vreau să comentez în niciun fel declarațiile obținute.

O voi face într-un episod următor al acestei anchete serial. Este gestul meu de fair play, oferind ca atare, curat, opiniile d-lui Valvis.

Cu simţul “datoriei”. împlinite.

Jean Valvis No comment

“Dumneavoastra, domnule Dichişanu”…

„Dichiseanu. Așa mă numesc”.

„Da. Dati-mi voie sa va spun ca va aşteptam să veniți… nu dupa 3 articole. Eu am întrebat daca sunt articole platite. Şi l-am intrebat pe dl. Dichişanu”…

”Dichiseanu, vă rog.”

”Și l-am intrebat pentru ca in general, un ziarist, controleaza sursele lui și ia ambele pareri imediat, faptul ca face 3 (articole n.n) şi veniti la mine cu 3 e puţin comanda, asta”!

„Nu sunt toate pentru dumneavoastră. Sunteți amintit numai într-un singur episod”.

“Premisele concrete spune ca ati facuta 3 şi veniţi la 4. Înseamnă ca vreți sa difuzați un anumită ideea, făra sa fiu eu solicitat, de la inceput. Normal ca așteptam și sunteţi binevenită, dar așteptam pe oamenii dumneavoastra, de la primul. De ce să fie difuzata o parerea propagandistă a anumitelor exploatatori, nu știu cine sunt ei, aceste fraţi”…

“Niște favoare”

“Chiar au venit la mine, înainte să fie articolele dv. și m-au rugat sa fac niște favoare. Faptul ca au venit la mine si m-au rugat sa fac niște favoare, inseamna ca ei știau cum stau lucrurile legale”.

„Şi care erau aceste favoruri”?

„Sa le las sa intre pe proprietatea mea. Și, punct!

Dumneavoastra veniţi dupa 3 articole… eu nu ştiu ce obiectivitate va fi de acum încolo, dar, mă rog… l-am spus. Și l-am spus cu termenele logicii. Cred…

Al doilea element. Asta a fost primul. E un reproș. Da, da, da, ştiţi, eu nu m-am mișcat juridic impotriva dumneavoastra, publicației. Nu? Da? Sunt un domn”.

(…)

„Ştiţi? Denigraţi puţin…

Din fericire, inainte sa spargeți acest bubble imobiliar, la începutul anului 2008 eu am declarat și este la cuvânt… (neinteligibil), că Jean Valvis este vaccinat investițiilor… deci am declarat, într-un mod public din Romania, fiind membru Consiliul Investitorilor Straini din România, că eu domnilor, am scapat de …

În mod … vădit… ăăă nu, nu, voit, in viata mea nu am avut afacere imobiliara. Nici una. Cand de la bubble… si sunt inginer arhitect, fară gluma, devine ridicol continutul articolului. Eu speculator…? Care cand era bubble nu am facut nimic și chiar am declarat că sunt vaccinat impotriva acestei operațiuni… Sa merg acum la Tancabeşti, şi sa vreau sa fac… Ma repet – și cand era bubble și toata lumea facea speculatii imobiliare eu am declarat ca sunt vaccinat impotriva!

Ma fac un prost, ma fac cand s-a dovedit ca era un bubble, cred ca nu ma-intelegeţi…Tu inţelegi sau nu?

De ce n-am facut-o?

Pentru ca nu cred in specula! Şi nu cred in specula imobiliara! Şi n-am intentia sa fac specula imobiliara! Asta e declaraţia pe care v-o dau. Pâna când şi eu vreau sa spun ceva la domnu’ aicea.”

“Puile de-afară”

„Şi daca-am investit acolo la Tancabeşti este pentru cu totul si cu totul altceva. Ei daca nu respecta legea e treaba lor. Asta nu inseamna ca Valvis e un speculator imobiliar. Pur şi simplu. Și Valvis, la prima solicitare a dumneavoastră a spus. Va rog sa reţineţi aceste doua fapte, pentru ca sunt fapte.

Deci, la Tancabesti trebuia sa fie facuta o farma (ferma n.n.) pentru exploatarea de gaini ecologică, de aceea s-a cumpărat aceasta suprafața. A ieşit Flutur (Gheorghe Flutur n.n), astaaaa, cu gripa aviara  și a spus, toate puile nu le lasam afara, pentru ca prinde prin excremente al pasarilor salbatice, boala al gripei aviare. Era in condiția total nepropice pentru să faci ouă ecologic, de găina libera, când ala care alearga.

N-a fost sa fie facut, pentru ca Flutur a bagat toate gainile sa fie inchise. Şi a ramas!

El este coproprietatea prin conservare, toată suprafața și Tancabeşti inclus. Nu am nici o intentie sa fac speculație imobiliara, e fals, nu sunt rechin, singura chestia che-mi apar e dreptul de proprietate.

“E dreptul proprietarii”

„Deci, când prin legislaţia mi-am dobandit o proprietatea şi sunt al 3-lea proprietar, era familia Botez inainte, că avea la Tancabesti, dupa aia era domnul Simion și suntem al treilea dobânditor al acestui teren.

Dinainte sa controlez… nu, dinainte sa cumpar am controlat titlurile (de proprietate n.n.), daca nu am conflicte cu vecinii, controlul s-a facut, am dovedit pe sait, e foarte frumos, l-am cumparat. Eu nu am conflicte cu vecinii decat cu fraţii (Parfene n.n.)”.

(…)

„Iertați-mă, am avut obli­gația de la cadastru, aaa, aaa, sa vedem daca inregistrarea la cartea funciara s-a facut conform legii. Și l-am facut-o. Era curata total. Făra nici o minciuna, făra nimic. E dreptul proprietarii. Nu vorbesc de concesionare. Citiți legea, domnule redactor șef”.

(…)

„Zona de protecția e proprietar, e statul proprietar pe zona de protectia. Numai putin, zona de protecția este un caracter al terenului, nu titlul de proprietate.

Zona de protecția trebuie sa fie… iertaţi-mă, sunt inginer-arhitect, eu știu mai bine. Zona de protecția este la mine. Zona de protecția este 7 metri de la luciu, pe terenul meu, am obligația eu sa respect anumite regulamente. Nu e un alt proprietar. Da. E clar. Dacă a lui și pe el nu l-a întrebat… asta e”.

(…)

„Vreau sa fac gard, că e proprietatea de sus. Să lăsam proprietatea deschisă, hai să fim serioși, domnilor. Trebuie să vină un gard. Vine țiganii, intra oricine acolo. Fac gardul, are acces, dar nu să vii cu asfaltu, nu sa vii cu mașinile, nu să faci…e zona de protecția ! Nu exploatare comerciala, cum vrea ei”.

(…)

„Da, in contract nu se dă accept. Acum, statul  m-a dat in proprietate! Acum, nu venim să anulam legislațiile și nu ştiu ce, dreptul meu de proprietate.  Iertați-mă, exista și…Nu, nu.

Exista Constituție aici! Nu demolam Constituția pentru că cineva vrea sa faci o confuzie. Am dreptate?

Recunoaşteți asta? Dar vă asigur, când dumneavoastra ați redactat, ați spus rechin imobiliar, domnule”!

Antet-harta-baza.jpg (va urma)

One thought on “No comment, d-le Jean Valvis. Deocamdată…

  1. Pingback: Anchete Jurnalul de Ilfov 2013 | Complexul Two Lakes Two Brothers ® Tâncăbești

Leave a Reply