Ponton Zero – un loc de legenda

Crapmania.ro - 3 Octombrie 2012

Fiecare lac are istoria lui, in care locurile de pescuit sunt elementele cheie. La Tancabesti, de-a lungul anilor locurile bune au devenit slabe si invers, in functie de tot felul de factori. Totusi, Pontonul Zero a ramas la fel, locul unde, de sub plaurii batrani, oricand poate aparea un “+ 20”.

Pontonul Zero a fost construit in anii 90 si s-a impus repede ca un loc de peste mare. In primul rand datorita vegetatiei abundente din zona, dar si pentru faptul ca este amplasat langa deversorul care evacueaza apa in lacul de la sosea. Pescuitul a fost mereu dificil pe acest ponton, pentru ca se lanseaza aproape, iar linistea si atentia sunt elemente cheie.

Atat in competitii, cat si in afara acestora, Pontonul Zero a dat constant crapi sariti de 20 de kilograme, cladindu-si reputatia de loc in care capturile nu sunt foarte numeroase, dar serioase.

Am gasit in arhiva Crapmania cateva fotografii cu pesti superbi prinsi pe Pontonul Zero in ultimii 10 ani. Asa cum spuneam la inceput, daca alte locuri de pe Tancabesti si-au pierdut din reputatie, iar altele le-au inlocuit, acest ponton a fost, este si speram ca va ramane unul de exceptie.
[nggallery id=109]

Leave a Reply