Somn 17 Kg – Vernescu 20 Iunie 2012


Echipa Carp Art Team, formata din pescarii Gergely Béla si Gotthárd Ferenc, au initiat o partida de pescuit pe Lacul Tancabesti 1, pe standul Vernescu, de marti 19 iunie pana vineri 22 iunie 2012, pescuind preponderent la somn.

Azi, 20 iunie 2012, ajung in standul lor pentru a fotografia o captura din seara/noaptea precedenta si printre alte discutii, Gergely imi relateaza ca au pescuit noaptea la clonc, de fapt Ferenc s-a dus pe apa cu barca de fibra a complexului, au avut 4 atacuri, si se pare ca intr-una din situatii, barca de fibra a fost zguduita de o busitura zdravana, fapt ce l-a facut pe Ferenc sa iasa la mal, situatia devenind dupa spusele lui periculoasa, si noapte, si singur in barca.

Captura ce au avut-o in apa pentru fotografii v-o prezint in galeria de mai jos, un somn care a cantarit in jur de 17 kg :

Personal, am avut si eu o experienta asemanatoare si il inteleg pe Ferenc. Eram cu unul din baietii nostrii de la paza si vasleam pe lac pe seara, aproape noaptea cu una din barcile mari de 6 m din fibra de sticla, baiatul de la paza tragea o ancora mare care prelua din firele de lanseta agatate de pescari si rupte pe fundul lacului, pentru a mai curata zona pentru concursul care urma.

Eram la aproximativ 50 de m in larg de standul Corcodus, si cum plescaiam eu la vasle, un val marisor s-a ridicat de la vasla din dreapta de unde atinsese apa si in secunda urmatoare parca ne-ar fi lovit un taur in carena barcii.

Aveam o viteza normala de inaintare, si in prima faza am crezut ca am lovit un bustean care putea sa pluteasca sub nivelul apei. Lovitura a fost atat de zdravana ca am luminat barca sa vad daca intra apa pe undeva.

Am oprit cu gandul sa scoatem busteanul, am cautat cu lanternele si cu ancorele mari de 30 de cm, minute bune. Nimic ! Sincer nu imi venea usor sa recunosc ca o astfel de busitura ca si cum ai da cu barca in beton putea sa fie ceea ce cu cateva momente in urma, am crezut apoi cu tarie ca s-a intamplat – ne-am cocnit cu un mustacios !

Nu spun ca avea 10, nici 100 nici 50 de kg, senzatia pe care am avut-o din secunda izbiturii este ceva personal, ceva ce se lupta cu mine, ceva din mine care nu credea ca ceva viu si asa de greu a putut sa ne zguduie in acel hal.

Barca era cat o zi de post, avea 6 m si din izbitura ne-am schimbat si directia. Vreau sa cred ca am lovit un bustean , care din lovitura s-a dus la fund pe moment, cautarile noastre cu lumina si cu ancorele neavand insa nici un rezultat, locul fiind curat, nu a putut decat sa ne lase in amintire ca ne-am ciocnit cu unul din monstrii Tancabestiului.

Sau cel putin asa cred eu, in mine, in teama mea ca ceva necunoscut de o asa marime exista si cu care m-am intalnit intr-o noapte pe apa Tancabestiului 1.

De aceea am spus ca il inteleg pe Ferenc, insa el a spus clar ca barca i-a fost lovita violent, si aceasta stand pe loc in momentul in care lovea apa cu cloncul.


Leave a Reply